LET OP! Voorzorgsmaatregelen aangaande COVID-19. Klik hier

Nieuws

Hier vind je het laatste nieuws van de Kiltunnel.

Voorzorgsmaatregelen COVID-19Wat kan jij doen als passant om de risico's te beperken?

Test voor soepele tolafhandelingEen van de doelstellingen van het groot onderhoud aan de Kiltunnel, is het verbeteren van de gebruikerscomfort. De afhandeling van tolbetaling moet zo soepel mogelijk verlopen. Voor passanten, maar ook voor de tolbeambten.

Groot onderhoud Kiltunnel officieel van start, maar nog niet zichtbaarDe uitvoering van het groot onderhoud van de Kiltunnel is op 31 oktober 2019 formeel van start gegaan. In de gezamenlijke bouwkeet voor het projectteam van opdrachtgever Wegschap Tunnel Dordtse Kil en aannemerscombinatie sKILs, bestaande uit Dynniq en Mourik Infra, hebben Kiltunnel-directeur Arie Bras, algemeen directeur van Mourik Infra BV William van Niekerk en Evert Jan Pluimers, directeur Operations Mobility van Dynniq Nederland BV, de engineeringsovereenkomst getekend.

Koolmezenkasten tegen eikenprocessierupsLangs het fietspad van de Kiltunnel zijn 25 koolmezenkasten opgehangen. Het Wegschap Tunnel Dordtse Kil hoopt dat de nestkasten snel in gebruik worden genomen, zodat koolmezen de daar aanwezige eikenprocessierups kunnen bestrijden. Het wegvreten van deze rupsen door koolmezen is een beproefde methode om overlast voor passerende scholieren te voorkomen. De haren van eikenprocessierupsen kunnen ernstige jeuk veroorzaken. De houten, blauwe nestkastjes zijn gemaakt door cliënten van GemivaSVG Groep uit Strijen. Vrijwilligers van Hoekschewaards Landschap hebben de nestkastjes opgehangen.

Volg ons, meld je aan voor de nieuwsbrief