Werkzaamheden in de Kiltunnel 2022

Geplaatst op:
Kijk snel voor een indicatie van de werkzaamheden in 2022.

In het eerste kwartaal van 2022 start het groot onderhoud in de Kiltunnel.

Voor deze onderhoudswerkzaamheden zijn drie weekendafsluitingen gepland. Tijdens deze weekenden kan niemand (met uitzondering van hulpdiensten) door de Kiltunnel rijden.

Het groot onderhoud in de Kiltunnel start met een weekendafsluiting. Tijdens de eerste weekendafsluiting, wordt de noordbuis ingericht om het verkeer in beide richtingen veilig door één tunnelbuis te leiden, zodat hierna de werkzaamheden aan de zuidbuis kunnen starten.

Gedurende de werkzaamheden rijdt het verkeer, in beide richtingen, door de noordbuis. Dit betekent dat per rijrichting slechts één rijstrook beschikbaar is, inhalen onmogelijk is en er een maximale breedte is voor voertuigen die zonder melding door de tunnel kunnen rijden. Ook is een aangepaste snelheid van toepassing.

Na afronding van de werkzaamheden in de zuidbuis, wordt de Kiltunnel voor het tweede weekend in zijn geheel afgesloten. In dit tweede weekend wordt de zuidbuis ingericht om het verkeer in beide richtingen veilig door één tunnelbuis te leiden. Hierna rijdt al het verkeer door de zuidbuis. Ook in deze tunnelbuis is slechts één rijstrook per rijrichting beschikbaar, is inhalen onmogelijk, geldt er een maximale breedte voor voertuigen en is de snelheid aangepast.

Na de werkzaamheden aan de zuidbuis vindt de laatste weekend afsluiting plaats. In dit weekend wordt alles getest, opgeruimd en gereed gemaakt voor een normale verkeerssituatie waarbij het verkeer per rijrichting door zijn eigen afzonderlijke, vernieuwde tunnelbuis rijdt.

Houd voor actuele informatie en data omtrent de weekendafsluitingen onze website en de app in de gaten!
Deel dit nieuwsbericht